Hamuru Daha Kolay Açmanın Yolları
Hamurla yapılan yiyecekler hiç kuşkusuz ki bizim ülkemizin
vazgeçemediği lezzetlerdendir. Maharetli ellerde birbirinden leziz tatlara
dönüşen hamur işlerini gelen misafirlerinize veya evde sevdiklerinize ikram edebilmektesiniz.
Kimi insana göre hamur açmak zevkli kimisine göre ise sıkıcı gelebilmektedir.
Bu yüzden çoğu ev hanımı dışarıdan hazır hamur alıp onu kullanmaktadır. Tabi bu
ne kadar evdeki kendi elinizle açtığınız hamur kadar lezzetli olur tartışılır.
Peki hamuru kolay bir şekilde açmanın yolları nelerdir?
Çoğu insana hamur açmak zor gibi görünse de hamur açmanın da
pratik birçok yolu vardır. Hazırlayacağınız hamuru daha kolay açmanıza yardımcı
olan oklava ve merdaneler hamurun her noktasına eşit miktarda baskı
uygulanmasını sağlar. Bunun sonucunda da hamurunuz yuvarlak ve her yeri aynı
kalınlıkta açılabilmektedir. Oklava ve merdane haricinde yapacağınız hamuru
daha kolay açmak için soğuk su dolu şişe yöntemini de kullanabilirsiniz. Soğuk
su dolu şişe hamurun kendisini salmasını sağlar ve böylece hamurunuz eşit
kalınlıkta açılır. Yalnız burada unutmamanız gereken en önemli nokta hamurunuzu
açarken yapışmaması için alt ve üst kısmına mutlaka un serpmelisiniz. Hamur
açmak için kullanacağınız zeminin sert olması hamurunuzu daha kolay açmanıza ve
böylece hamurun eşit kalınlıkta olmasını sağlayan faktörlerden bir diğeridir.
Daha rahat hamur açmak için mermer tezgah veya yuvarlak tahta sofra tercih
etmeniz en doğru yoldur. Ayrıca hamurun daha rahat bir şekilde açılmasını
sağlamak için hamuru açmaya başlamadan önce dinlendirmeniz daha iyi sonuç elde
etmenize yardımcı olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder