Soğanlı Pilav Tarifi
Arkadaşlar bugün size pirinç pilavının en güzel çeşitlerinden birisi olan soğanlı pilav tarifi vereceğim. Bu tarifle ayrıca tane tane dökülen ve ağızda dağılan lezzetli bir pilavın nasıl yapılacağını da öğreneceksiniz.
Malzemeler
- 2 baş soğan
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tutam tuz
Yapılışı
Öncelikle pirinci yarım saat boyunca tuzlu ılık suyun içerisinde bekletin.
Daha sonra güzelce pirinci yıkayın.
Tencereye sıvıyağ ve ince doğranmış soğanı koyun. Soğan pembeleşinceye kadar kavurun.
3 su bardağı suyu kavrulmuş soğanın üzerine dökün. Su kaynayıncaya kadar bekleyin.
Su kaynadıktan sonra tencereye tuz ilave edin.
Pirinci nişastası gidinceye kadar güzel bir şekilde yıkayın ve soğanlı kaynayan su bulunan tencereye ekleyin.
Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin.
Son olarak pilava tereyağını ekleyin birkaç kez karıştırın ve demlenmeye bırakın.
Afiyet Olsun
En Lezzetli Yemek Tarifleri İçin Sitemize Abone Olmayı ve Paylaşımları Beğenmeyi Unutmayın:)
Ayrıca merak ettiğiniz yemek tariflerini yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz...
Tek kelimeyle harika bir tarif. Denedim gerçekten de tane tane pilav için tam kararında ölçüler. Emeğinize sağlık.
YanıtlaSilHarika bir tarif��
YanıtlaSil