Domates Çorbası Tarifi
Domates çorbası hem besleyici içeriği hem de damakta bıraktığı eşsiz tadıyla yemek sofralarınıza yakışacak en güzel lezzetlerden birisidir.
Malzemeler
- 4 Su Bardağı Et Suyu
- 5 Adet Büyük Boy ve Sulu Domates
- 1 Yemek Kaşığı Un
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 2 Çay Bardağı Süt
Üzeri İçin
- Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Yapılışı
Öncelikle 1 yemek kaşığı tereyağını derin bir tencereye koyarak eritin. Tereyağı sıvı bir hal aldıktan sonra üzerine unu da ilave edin ve unu kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Daha sonra güzel bir şekilde yıkadığınız domateslerin kabuklarını soyun ve rendenin en ince kısmıyla rendeleyin. Rendelemiş olduğunuz domatesleri kavrulmuş haldeki unun üzerine ilave ederek bütün malzemeyi yaklaşık 5 dakika boyunca sürekli karıştırarak pişirin. Rendelemiş olduğunuz domatesler de bir miktar piştikten sonra karıştırma işlemine devam ederek tencereye sıcak et suyunu da ilave edin. Daha sonra sütü bir miktar ısıtın ve çorbanın içerisine azar azar ekleyin. Bu aşamada sütün kesilmemesi için sütü eklerken bir taraftan da çorbayı hızlı bir şekilde karıştırmanız gerekmektedir. Çorbanın sütünü de ekledikten sonra bir süre karıştırma işlemine devam edin ve ocağı kısık ateşe alarak çorbayı yaklaşık 15 dakika boyunca pişmeye bırakın. Süre sonunda pişen çorbayı kaselere koyun ve üzerini rendelenmiş kaşar peyniri ile süsledikten sonra sıcak bir şekilde servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder