Fırın Sütlaç Tarifi
Fırın sütlaç, tatlı severlerin vazgeçilmezi olan geleneksel bir Türk tatlısıdır. Özellikle kıtır bir üst tabaka ve kremamsı iç yapısıyla beğenilen bu tatlı, fırında pişirilerek yapılır. İşte fırın sütlaç tarifi:
Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı süt (nişasta için)
Yapılışı
1. Pirinçleri Hazırlayın
Pirinçleri yıkayıp bir tencereye alın. Üzerine 1 su bardağı su ekleyin ve pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
2. Sütü Kaynatın
Sütü bir başka tencerede ısıtın ve kaynamaya başlayınca ocaktan alın. İçine toz şekeri ekleyin ve karıştırın.
3. Nişasta Karışımını Hazırlayın
Mısır nişastasını 2 yemek kaşığı süt ile karıştırıp çözün. Bu karışımı sıcak süt karışımına ekleyin ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
4. Yumurta Sarısını Ekleyin
Yumurtanın sarısını bir kasede çırpın. Sıcak süt karışımından bir miktar alıp yumurta sarısına ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı süt karışımına ekleyin ve iyice karıştırarak 1-2 dakika pişirin.
5. Pirinçleri Ekleyin ve Fırınlayın
Pişmiş pirinçleri süt karışımına ekleyin ve karıştırın. Karışımı fırın kabına dökün. Üzerini düzeltip 180°C (350°F) önceden ısınmış fırında 30-40 dakika, üzeri güzelce kızarana kadar pişirin.
6. Soğutun ve Servis Edin
Fırından çıkan sütlaç, biraz soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Üzerine tarçın veya ceviz ekleyerek tatlandırabilirsiniz.
Fırın sütlaç, hem pratik hem de lezzetli bir tatlı seçeneğidir. Misafirlerinize ya da ailenize gönül rahatlığıyla sunabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder