Heerlijke Chocoladetaart Recept
Ben je op zoek naar het ultieme chocoladetaartrecept? Zoek niet verder! Deze chocoladetaart is rijk, smeuïg en perfect voor elke gelegenheid. Of je nu een verjaardagsfeestje organiseert of gewoon zin hebt in een zoete traktatie, dit recept zal zeker indruk maken.
Ingrediënten:
- 200 g pure chocolade
- 200 g boter
- 250 g suiker
- 5 eieren
- 150 g bloem
- 50 g cacaopoeder
- 1 tl bakpoeder
- Snufje zout
- 1 tl vanille-extract
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ronde bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
2. Smelt de chocolade en boter au bain-marie tot een glad mengsel. Laat het iets afkoelen.
3. Klop in een grote kom de eieren en suiker samen tot een luchtig en licht mengsel. Voeg het vanille-extract toe.
4. Giet het gesmolten chocolade-botermengsel langzaam bij het ei-suikermengsel en meng goed door elkaar.
5. Zeef de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout boven het chocolademengsel. Spatel alles voorzichtig door elkaar tot een glad beslag.
6. Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en strijk de bovenkant glad.
7. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt.
8. Laat de taart volledig afkoelen in de vorm voordat je hem eruit haalt.
Tip:
Serveer de taart met een bolletje vanille-ijs of een toefje slagroom voor een extra luxe ervaring!
Geniet van je heerlijke, zelfgemaakte chocoladetaart. Perfectie in elke hap!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder